Esittely

1. Tee pika-analyysi

2. Analyysi- ja arviointipalvelut

3. Hinnoittelu

4. Miten Innovaatiomittaus tilataan ja suoritetaan?

5. Esite

4. Miten Innovaatiomittaus tilataan ja suoritetaan?

Rekisteröityminen

Aluksi organisaatio tulee rekisteröidä Innovaatiomittaus-järjestelmään.

Yleensä organisaation yhteyshenkilö suorittaa rekisteröitymisen ja tilaa mittauksen. Rekisteröityminen tapahtuu ”Rekisteröi organisaatio” -linkistä, josta avautuu verkkolomake. Organisaation perustietojen lisäksi kysytään yhteyshenkilön tiedot, jotta asiakaspalvelumme voi ottaa yhteyttä häneen tarvittaessa. Rekisteröitymisen yhteydessä määritellään sekä yhteyshenkilön että vastaajien tunnukset ja salasanat. Yhteyshenkilön kannattaa laittaa oma tunnuksensa hyvään talteen, sillä sen avulla pääsee tilaamaan ja seuraamaan mittauksia sekä muokkaamaan organisaation tietoja, esimerkiksi vaihtamaan tunnuksia.

Mittauksen tilaaminen

Rekisteröitymisen jälkeen yhteyshenkilö ohjataan hallintakäyttöliittymään. Myöhemmin sinne pääsee linkistä ”Kirjaudu sisään”, kun kirjoittaa avoimiin kenttiin yhteyshenkilön käyttäjätunnuksen ja salasanan.

Linkistä ”Tilaa mittaus” voi tilata joko sisäisen tai ulkoisen mittauksen. Molemmat voivat olla käynnissä myös yhtä aikaa, koska sisäisillä ja ulkoisilla vastaajilla on eri käyttäjätunnus. Kahta sisäistä mittausta ei voi olla käynnissä yhtä aikaa, vaan ne tulee tehdä peräkkäin. Ulkoista mittausta tilattaessa valitaan vastaajaryhmät sekä mittauksen osallistuvien organisaatioiden määrä.

Mittausta tilattaessa on muistettava käydä myös syöttämässä organisaation sisäiset yksiköt järjestelmään kohdassa ”Yksiköiden syöttö”. Syötä vähintään yksi yksikkö (esim. ”Koko organisaatio”), vaikka mitattava organisaatio ei haluaisikaan eritellä tuloksia yksikköjaolla.

Tilauksen jälkeen voitte jäädä odottamaan vahvistustamme.

Mittauksen suorittaminen

Tilausvahvistuksemme saavuttua mittaus on auki vastattavaksi. Yhteyshenkilön on tapana lähettää vastaajille vastauspyyntö sähköpostiviestinä. Viestissä on hyvä mainita ainakin seuraavat asiat:

  • kyselyn osoite www.innovaatiomittaus.fi, linkki ”Kirjaudu sisään”
  • vastaustunnus ja salasana
  • päivämäärä, johon mennessä vastaukset on viimeistään annettava.

Seuraavassa on valmiit mallikirjeet, jotka yhteyshenkilö lähettää vastaajille sähköpostilla. Ne tulee täydentää organisaation omilla tiedoilla ja yhteyshenkilön määrittämillä tunnuksilla.

Malli toimittajaorganisaatioille lähetettävästä kirjeestä
Malli asiakasorganisaatioille lähetettävästä kirjeestä
Malli sisäisille johtoryhmille ja muille avainhenkilöille lähetettävästä kirjeestä

Ulkoisen mittauksen vastauspyynnöistä tulee lähettää kopio palvelun ylläpitäjälle osoitteeseen asiakastuki@innovaatiomittaus.fi. Kopion lähettäminen on edellytyksenä sertifikaatin myöntämiselle.

Mittauksen seuranta

Yhteyshenkilön hallintakäyttöliittymässä on kohta ”Mittauksen seuranta”, josta voi käydä katsomassa vastaajamääriä. Tämä on hyvä työkalu mittauksen edistymisen seurantaan. Voitte lähettää esimerkiksi muistutusviestin vastaajille, mikäli vastausaika on kulumassa umpeen eikä tarpeeksi moni ole vielä vastannut.

Mittauksen sulkeminen

Kun vastausaika on päättynyt ja olette saaneet tarpeeksi vastauksia mittaukseen, voitte käydä sulkemassa mittauksen kohdasta ”Mittauksen seuranta”. Kun olette sulkeneet mittauksen, uusia vastauksia ei voi enää syöttää järjestelmään eivätkä vastaajat siis pääse kirjautumaan sisään. Tällöin me voimme aloittaa raporttien tekemisen.